24. lis 2008.

YOUNGANG


YOUNGANG je talijanski oi! bend koji postoji od 1994., do sada su objavili: "Ogni Giorno 7"","S/T 7"", "Nulla e Cambiato", "Il Santo", "Canzoni Ribelli","Brave New World" (split sa Freiboiterom), "Live in Berlin 06" (split sa Suspendersima). Svu zaradu od prodaje albuma Canzioni Ribelli su dali za anarhističku organizaciju Anarchist Black Cross.

Do sada su svirali sa: Special Dutiesima, Los Fastidiosima, Klasse Kriminaleom, Rebeldeom, Konfliktom....
Također kao i Freiboiter u svojim svirkama koriste dvije gitare i bass što im daje specifičan zvuk a još i ovaj talijanski jezik se vrlo dobro uklapa u cjeli zvuk. Inače, dečki vole koristit malo izraženiji bass pa je i zvuk malo žešći (pogotovo u Il Santu)

U svakom slučaju, odlično za poslušati.

Postava:

Eugenio - vokal
Bito - gitara
Davide - gitara
Kalle - bass
Johnny - bubanj

DOWNLOAD

YOUNGANG - IL SANTO

FREIBOITER


FREIBOITER je njemački antifašistički oi! bend iz Stuttgarta koji postoji od 1997, a sadašnja postava je na snazi od 2001. Do danas su objavili četiri albuma: "Party Pur (7'')","Rockcity","Brave New World" koji je split sa Youngangom (vidi sljedeći post) i "Riot Radio". U svojoj karijeri svirali su sa mnogim bendovima od kojih su samo neki : Loikaemie, Los Fastidios, Oppressed, Stage Bottles, Sham 69, PTTB, Scrapy, U.K. Subs, Prowlers....

Deklarirati Freiboiter kao politički bend bila bi potpuna pogreška jer antifašizam nije politika, nego anti politika. U zadnje vrijeme pravih antifašističkih oi! bendova je malo a Freiboiter je jedan od bitnijih. Zanimljivo je reći i to da Freiboiter ima dvije gitare i bass gitaru što je razlog posebnog zvuka.

Postava:

Korbi - vokal
Micha - gitara,vokal
Heiko - gitara
Hans - bass, vokal
Hahn - bubnjevi


DOWNLOAD

FREIBOITER - ROCK CITY