15. pro 2008.

COCKNEY REJECTS


Jedan od najpoznatiji Oi! bendova ikada. Po njihovoj pjesmi "Oi! Oi! Oi!" je Oi! dobio ime. Dolaze u subotu,20.12 u Karlovac i karta je 50 kuna. Ne znam jel ih još ima al navodno je u prodaju pušteno 800 karata tako da ih ne bi trebalo nestat i trebalo bi ih biti još na dan koncerta po cijeni od 80kn. Bit će jebeno, ima dosta nepoznatih predgrupa, a Cockneye naravno sviraju na kraju.

17.30 - Tahijevi kmetovi
18.00 - Made In Taiwan
18.45 - Me As Well
19.30 - Duhovna Pastva
20.15 - Crom Dubh
21.00 - Scud
21.45 - Carl Hunter
22.30 - P.S.D.
23.30 - Cockney Rejects

Evo par novijih albuma, neke pjesme im vuku na metal ("Some Play Dirty","Till the End of the Day").

COCKNEY REJECTS - OUT OF THE GUTTER
COCKNEY REJECTS - BACK ON THE STREETS

8. pro 2008.

OPERACE ARTABAN



Češki apolitični oi! bend koji svira od 1997 i do sada su objavili par splitova ( sa incidentom 96 i Začiatok Konca), "Plani Kluci" i najnoviji koji je izašao 2003 je "Společenstvi Dobraku". Tako da trenutno isčekujemo najnoviji album koji će izaći nadam se uskoro. Gotovo sve od lyricsa im je na češkom tako da su nerazumljivi, al muzika koju sviraju je predobra. Ma kaj da pričam... klik na download i slušajte.

OPERACE ARTABAN - PANI KLUCI
OPERACE ARTABAN - SPOLEČENSTVI DOBRAKU

5. pro 2008.

EVIL CONDUCT




Prejebeni Nizozemski working class oi! bend koji je osnovan 1984. Tada je fakat teško bilo biti skinhead pa je bilo teško i dobit gig pošto su dva od tri člana benda skinheadi, i svakakve gluposti su se tada počele događat. Raspali su se 1988., nakon samo par gigova, ali ponovno sviraju od 1999. Zadnji album King of Kings su objavili 2007. Mnogi ih uspoređuju sa legendarnim oi! bendovima pa su tako i dobili naziv "the Dutch Last Resort" iako to nije u redu jer je Evil Conduct oduvijek imao onaj dobri, jedinstveni, jednostavni i čisti zvuk.
Da ne pričam više, evo vam najnoviji album King of Kings (meni najbolji) i jedan malo stariji, pa poslušajte... prejebeni su!

DOWNLOAD

EVIL CONDUCT - KING OF KINGS
EVIL CONDUCT - SORRY...NO!

THE BUSINESS





Malo tko nije čuo za ovaj kultni oi/punk bend, sa još kultnijim i utjecajnijim albumom Suburban Rebels ili hitom "England 5 Germany 1" (koja je nastala nakon kvalifikacijske utakmice za World Cup 2004 ENGLESKA-NJEMAČKA). Pa evo biografije u kojoj ima dosta zanimljivosti, koju je napisao naš vjerni autor Guinness boy.

1979. godine u jeku raspada prvog vala punka, Micky Fitz, Steve Kent, Martin Smith i Nick Cunningham osnivaju The Business, bend koji danas drži status kao jedan od bogova punkrocka. Prva stvar koja im je izdana je ''Out in the Cold'' na kompilaciji ''Sudden Surge of Sound'' 1981.Zatim im se stvari ''Product'' i ''Suburban Rebels'' pojavljuju na kompilaciji ''Carry on Oi.''Njihov prvi izdan singl je ''Harry May'', a nedugo nakon toga se prva postava razilazi. Međutim Micky skuplja novu postavu benda (Steve Whale, Mark Brennan, Graham Ball, John Fisher- kasnije odlazi u Combat 84), dok u međuvremenu izlazi njihov službeni demo ''1980-81 Official Bootleg''. No ni ova postava nije dugo izdržala-Ball i Fisher odlaze, a Kev Boyce upada na bubnjeve da bi se snimio ''Smash the Discos'' u travnju 1982. U svibnju 1983. napokon izdaju svoj prvi album-legendarni ''Suburban Rebels.''Treba spomenut da je pjesma ''Drinking and Driving'' s tog albuma digla puno prašine jer se sprda sa pijanom vožnjom i govori kako je ona zabavna. Micky Geggus je smiksao i producirao taj album.Zanimljivo je da službena verzija Suburban Rebelsa, zapravo nije originalna (tj.kakva je isprva snimljena).Naime bend je snimio album al mu se nije svidilo kako im je lik smikso pjesme, pa su odlučili sami smiksat, ali materijal je misterijozno nestao, pa su posudili lovu od Secret Recordsa kako bi ponovno snimili cijeli album. Pjesme su se napokon pojavila na dokumentarcu ''UK/DK'' kada je Secret Records dao Cherry Redu prava na korištenje pjesme ''Blind Justice'' za potrebe filma. Naime, Secret je greškom poslao Cherry Redu Guggus verziju, umjesto verzije od prvog lika koji je miksao album. Kasnije se prva verzija albuma pojavljuje pod nazivom ''Smash the Discos'' (reizdanje) i ima dodatne pjesme ''Do they owe us a living''(Crass original) i ''Tell us the truth'' (Sham 69 original). 1985. izdaju drugi album ''Saturday's Heroes'' sa novim bubnjarem Mickyem Fairbairnom. 1086. izlazi ''Singalongabusiness'' kompilacija. Tri godine nisu ništa snimali da bi 1988. izdali predobru ''Do a runner'' singlicu. U svibnju 1988. izlazi kultni ''Welcome to the real world'', Businessi sviraju na Lisieux festivalu u Francuskoj i razilaze se do 1992. Od tada do danas izdaju sljedeće albume: ''Keep the Faith''(1994.), ''The Truth, The Whole Truth And Nothing But The Truth'' (1997.)''No Mercy For You'' (2001.)''Under The Influence'' (2003.) i ''Hardcore Hooligan'' (2003.)-po mom mišljenu sve odlični albumi. Bend je i dan danas na okupu u postavi Fitz-vokal, Tosh-gitara, Trots-bas, Bundie-bubnjevi, i rade jebene koncerte. A 2007. su izdali LP ''Mean Girl.''


Napisao: Guinness boy


DOWNLOAD


THE BUSINESS - SUBURBAN REBELS
THE BUSINESS - HARDCORE HOOLIGAN
THE BUSINESS - DEATH TO DANCE
THE BUSINESS - MEAN GIRL EP

4. pro 2008.

RAZOR BOIS


RAZOR BOIS je antifašistički bend iz Moskve. Dečki sviraju opaki mix Oi!/streetpunk/hardcore/ska-punk muzike. Protive se bilo kakvom obliku diskriminacije, a često organiziraju razne benefit koncerte kako bi skupili pare za ljude, pokrete i grupe koje podržavaju. Izdali su demo, a nakon turneje po S.A.D.-u snimili su i novi album koji sadrži 19 odličnih pjesama.
Uživajte!

Napisao: Marin

DOWNLOAD

Razor Bois - Razor Bois