17. velj 2009.

ROOTS & BOOTS


Ovaj punk/Oi! bend iz Malezije osnovan je 1993. godine. Dečki kao uzore navode poznati malezijske bendove kao A.C.A.B. i Social Reject. Do sada su snimili dva albuma: "Working Class Heroes" i "Young, Loud & Proud", a u tijeku je snimanje i njihovog trećeg albuma "Son Of Oi!". Svirali su po cijelom svijetu, najviše u Aziji i Sj. Americi. Pjesme su im energične, a lyricsi zanimljivi i lako pamtljivi. Uživajte!

Napisao: Marin

ROOTS & BOOTS - WORKING CLASS HEROES
ROOTS & BOOTS - YOUNG, LOUD & PROUD

11. velj 2009.

PILSNER OIQUELL
Oi! bend iz češke vrijedan downloada i slušanja. Ukratko, nastao je 2000 godine, dolaze iz Pilsena, odtud i ime. Sviraju i na gajdama, najnoviji je album NA ZAPADNI FRONTE KLID, u svojim pjesmama nekada koriste i gajde i pjevaju na češkom.

DOWNLOAD:

PILSNER OIQUELL - NA ZAPADNI FRONTE KLID
PILSNER OIQUELL - SVATA PRAVDA

POBLERS UNITED


Pöblers United je antifašistički oi! bend iz švedske, koji je izdao samo jednu jedinu kazetu "Full Contact" u kasnim devedesetima sa 4 pjesme i to je to. Pojavili su se na jako puno kompilacija iako imaju samo te 4 pjesme ali od tada nisu snimili ništa. Njihova pjesma "Antifascist Skin" je stvarno legendarna.

DOWNLOAD:

POBLERS UNITED - FULL CONTACT

SECTION 5


Osnovan 82, Section 5 , oi! bend iz Midlandsa je često bio povezivan sa politikom iako jasno ističu svoj stav prema tome u pjesmama "Oi! Not Politics","Fuck your politics" i tako dalje.


DOWNLOAD:

SECTION 5 - REJECTED
SECTION 5 - WE WON'T CHANGE

PERKELE


Jednostavno moram posvetit post meni najboljem Oi! bendu svih vremena. Počeli su svirat 1993, i zvučali su više kao pank, a onda im je gitarist otišao i oni su nastavili svirati, nisu ni tražili zamjenu. Od tada više zvuče kao Oi! i takvi su ostali do danas iako im se postava nešto malo mjenjala. Imali su dosta gigova do sada, i gigovi u Hrvatskoj su bili dosta puta najvaljivani ali nikad ostvareni. Nadamo se da će jednog lijepog sunčanog dana doć i odsvirat nešto u Hrvatskoj.

DOWNLOAD

PERKELE - CONFRONT
PERKELE - DAYS OF PUNK
PERKELE - VOICE OF ANGER
PERKELE - FRAN FLY TIKTL KAMP
PERKELE - NO SHAME
PERKELE - STORIES FROM THE PAST
PERKELE - GOTEBORG
PERKELE - LANGTAN

CONDEMNED 84


Osnovani 1980-e kao Criminal Tendencies, nakon tri godine su promjenili ime u Condemned, a godinu kasnije u Condemned 84. Zadnji album im je "No one likes us...we don't care" izašao 2006, a u svojoj dugoj povijesti su imali podosta nastupa, a nastupaju i sviraju u dalje.

DOWNLOAD

CONDEMNED 84 - AMONGST THE THUGS
CONDEMNED 84 - BLOOD ON YER FACE
CONDEMNED 84 - THE BOOTS GO MARCHING IN
CONDEMNED 84 - THIS IS OI
CONDEMNED 84 - NO ONE LIKES US AND WE DON'T CARE
CONDEMNED 84 - STORMING TO POWER

AGENT BULLDOGG


Švedski oi! koji već kojih 17 godina nije svirao ništa, sad nešto pokušavaju opet skombinirat. Jedan od boljih i starijih švedskih bendova, nastali su 1980. Njihove pjesme stvarno lako ulaze u uho iako za razliku od dosta ostalih švedskih bendova pjevaju na švedskom.

DOWNLOAD

AGENT BULLDOGG - ETT TUSEN GLAS (one thousand glasses)
AGENT BULLDOGG - LIVSSTIL

COCK SPARRER


Stari originalni oi! iz East Enda u Londonu. Inače cjeli bend navija za West Ham United od kad zna za sebe, zvuk im je stvarno poseban, ako ih još niste čuli ne znate što propuštate. Bend je stvarno klasik, nikad ne dosadi, melodične pjesme uvijek sa dobrim, zabavnim i istinitim lyricsima. Evo stavio sam vam najnoviji album i jedan malo stariji album za skinut.

DOWNLOAD:

COCK SPARRER - HERE WE STAND
COCK SPARRER - RARITIES

6. velj 2009.

THE OPPRESSED


Mislim da je većina čula za ovaj legendarni bend iz Cardiffa, ali evo ukratko za one koji nisu... Dakle bend je nastao 81' i imao je samo par gigova prije nego što se raspao 84' zbog sranja na koncertima. Najpoznatiji član The Oppresseda je svakako Roddy Moreno, poznat po svojem promicanju SHARP kulture. 87' su se ponovni sastali, a tada su počela sranja sa fašistima i njihovim C18 sranjima (niggers out) te su upadali na koncerte i prekidali ih ako organizator nije bio dobar sa njima. Ali su onda AFA-ovci počeli organizirati koncerte i nakon nekog vremena je to sa fašistima samo otišlo u zaborav. Od 1998 Oppressed nije snimio ništa, a zadnji koncert im je bio 2006.
DOWNLOAD:

THE OPPRESSED - ANTIFASCIST OI!
THE OPPRESSED - FIGHT FOR YOUR LIFE (THE BEST OF)
THE OPPRESSED - MUSIC FOR THE HOOLIGANS
THE OPPRESSED - WE CAN DO ANYTHING
THE OPPRESSED - MORE NOISE FOR THE BOYS
THE OPPRESSED - TOTALLY OPPRESSED
THE OPPRESSED - OI! MUSIC
THE OPPRESSED - DEAD AND BURIED & FATAL BLOW