24. tra 2009.

THE LAST RESORT

The Last Resort, ime vrlo poznato u Oi! sceni, i kao skinhead dućan iz 1980ih i kao jedan od najznačajnijih bendova tog vremena čija je reputacija naširoko premašila njihova očekivanja. Ovo je rezultiralo legendarnim statusom benda, budući da su utjecali na većinu oi! bendova, unatoč tome što su originalno svirali samo neko kratko vrijeme između 1980-1982 . Njihov prvi gig bio je u Acklam Hallu u West Londonu 4.travnja, 1981 i bili su predgrupa the Originalsima, čiji basist će uskoro postati Last Resortov basist Arthur Kay. Ubrzo nakon koncerta bend je izdao prvu kazetu sa Cringe Music labelom, koja se prodavala u već spomenutom dućanu i čije su pjesme utjecale na "Garry Bushells Punk and Oi! Charts" u Soundsu, novinama za glazbu tih dana. Band se sastao 1980-e nakon što je Roi vidio bend zvan The Rivals na probi, nakon čega je upoznao gitarista Charliea Duggana. Graham Saxby je nakon toga postao vokal, a na Rivalsovom gigu su našli bubnjara zvanog Andy Benfield. Kao što sam rekao nazvali su se Last Resort po dućanu od Mickya Frencha koji se složio da bend i dućan djele ime.Nakon prvog giga i objavljivanja kazete početkom 1981, Saxby je napustio bend, a Roi je postao vokal a Arthur Kay je regrutiran za preuzimanje dužnosti basista. Ova postava je izdala pjesme "Strength Thru Oi!" i "Carry on Oi!" , i snimila prvi album "Way Of Life - Skinhead Anthems", koji je originalno izdan u njihovom Last Resort recordsu 1982. Nakon toga bend se raspao zbog nasilja pri njihovim koncertima i u blizini njihovih koncerata, što nije imalo ništa sa bendom, ali je bilo napuhivano preko svake mjere u tadašnjim medijima oduvijek poznatim po anti-Oi! osjećaju.
Bend je skupa sa The Businessima i The 4-Skinsima ( kojima se Roi pridružio kasnije kao vokal) svirao na gigu u The Hamsborough Tavernu u Southallu kada je bio napadnut i spaljen do temelja od lokalnog neukog stanovništva. Nakon ovog raspada, 1988. godine dogodila se svojevrsna reforma kada su Arthur i Andy, kontaktirali Roia da ponovno osnuju bend, postavljajući Marka Edwardsa iz The Rivalsa kao gitarista. Kada su Andy i Arthur napustili bend, Roi je regrutirao Deana Wilkinsona na bubnjeve i Micka Melvilla na bas da popune bend koji su nakon toga nazvali "The Resort". Ova postava je izdala album "1989" album, prije nego što su se raspali na Božić 1990.

Trenutačna postava benda u kojoj je Jonesy na bubnjevima i bivše osoblje Anti-Nowhere Leaguea, JJ Kaos na basu i Beef na gitari zajedno sa Roiem, naravno, se sastala 2000.g i odmah snimili demo od osam pjesama, predstavljajući i stare i nove pjesme uključujući "Working Class Kids" i "Held Hostage". Ova postava će se uobičajeno zvati Millwall Roi, a prvi plodovi ove postave došli su pjesmom "We're Gonna Get You" na kompilaciji "Addicted To Oi!" od "Captian Oi! Recordsa". Također pridonjeli su izdavanju pjesama "Wonderful World" i "Chaos" na 4-skinsovom izdanju, "Secret Life of the 4-skins" i covere "Gotta Go" i "Skinhead Girl Warrior" na "Worldwide Tribute To The Real Oi! - Vol 2" kompilaciji Triple Crown Recordsa.
Nije prošlo dugo dok se bend opet nije nazvao Last Resort na nastupu na "Punk and Disorderly Festivalu" 2002. Od tada je bend svirao u Francuskoj, Belgiji, Švedskoj, Španjolskoj i Engleskoj. Svoj prvi gig u Engleskoj nakon 21 godine odsvirali su u Hounslow Riflemanu 2003. Od tada je bend svirao na "Beer Olympicsu" u Atlanti ,USA kao trio, (zbog problema sa vizom Roi nije mogao nastupiti ), na "Full Force Festivalu" u Njemačkoj, "Wastedu" u Engleskoj u više navrata, "The Fury Festu" u Francuskoj i na "Punk and Disorderlyu" više puta.


Bend je objavio svoj comeback album "Resurrection" preko "Captain Oi! Recordsa" 2005. godine
koji je bio puno močniji i žešći od njihovih prijašnjih albuma ,predstavljajući stare Resortove obrađene pjesme, jebene covere i par novih pjesama i materijala, uključujući i video za "Bolt Hole"!!! U travnju 2006., Last Resort je htio odraditi svoju prvu US turneju. Mislili su početi na British Invasion Festivalu u Kaliforniji i i završavajući u Atlanti. Nažalost zbog problema sa vizom ta turneja se još nije održala. Ali bend je nastavio održavati gigove u Europi, u Finskoj, Norveškoj, Italiji, Srbiji, Grčkoj, Mađarskoj i naravno u Njemačkoj i to već nebrojeno puta. Kroz godine Last Resort je snimio i 14 najnovijih pjesama i snimio album koji je sada u tijeku potpisivanja za U.S. label I Scream Records. Ako sve bude išlo prema planu bend će objaviti taj album i snimiti live album i još jedan u studiu. Puno sreće The Last Resortu!...Oi! Oi! Oi!DOWNLOAD:

THE LAST RESORT - A WAY OF LIFE, SKINHEAD ANTHEMS

TRACKLIST:
1. Freedom
2. Skinheads in Stapress
3. Rebels with a Cause
4. King of the Jungle
5. We Rule OK
6. Changing
7. Lionheart
8. Rose of England
9. Violence in Our Minds
10. Resort Boot Boys
11. Red, White & Blue
12. Stormtroopers in Stapress
THE LAST RESORT - KING OF THE JUNGLE

TRACKLIST:
1. King of the Jungle
2. Working Class Kids
3. Johnny Barden
4. Freedom
5. Red White & Blue
6. Violence in Our Minds
7 . Skinheads in Stapress
8. Rose of England
THE RESORT - 1989

TRACKLIST
1. Right to Remain Silent
2. American Faces
3. Horror Show
4. Seven Days Seven Nights
5. King of The Jungle
6. Waiting For a Friend
7. Rock n Roll
8. Rebels With a Cause
9. Rubber Jenny
10. Freedom
11. Johnny Barden [demo]
12. Horror Show [demo]
13. King of The Jungle [demo]
14. Rag Doll [demo]


THE LAST RESORT - RESURRECTION

TRACKLIST:
1. Right to Riot
2. Bolthole
3. No Lazy Sunday Afternoon
4. Fear No Foe
5. A.C.A.B.
6. Violence in Our Minds
7. Rebels with a Cause
8. Held Hostage
9. We're gonna get you
10. Wonderful World
11. Evil
12. Skinhead Girl Warrior
13. Gotta Go

21. tra 2009.

THE DEVOTCHKAS & STREET TROOPERSDanas vam donosimo 2 odlična streetpunk/Oi! benda, jedan američki, a drugi kanadski. The Devotchkas su četveročlani američki punk bend u kojem su svirale (bend se raspao prije par godina) 4 cure. Svirale su odlično, izdale 2 albuma i održavale koncerte po cijelom svijetu, a onda je jedna zatrudnila i bend se polako počeo razilaziti. Uzori su im bendovi poput 4 Skinsa, The Casualties, G.B.H., The Violators i slični. Što se Street Troopersa tiče, tu se nema puno za reći. Dosta su anonimni i nije lako pronaći njihove pjesme, doduše imaju samo jedan album. Angažirani su pripadnici S.H.A.R.P. pokreta i to se vidi u njihovim pjesmama. Sljedeći put vam donosimo jedan ska-punk bend, ali neka to zasad ostane tajna. ;) Oj!

DOWNLOAD
The Devotchkas - Annihilation
The Devotchkas - Live Fast, Die Young

Street Troopers - Take The Battle To The Streets

Napisao: Marin

CLASS PRIDE WORLD WIDE


Danas su na repertoaru preostala dva dijela kompilacije spomenute u prethodnom postu. Ova dva dijela sadrže bendove poput The Prowlers, Red Alert, Loikaemie, The Bayonets, Freiboiter, Runnin' Riot i ostalih. Oj! :)

DOWNLOAD
V.A. - Class Pride World Wide 2
V.A. - Class Pride World Wide 3

Napisao: Marin

CLASS PRIDE WORLD WIDE


Prvi dio odlične skinhead/working class/Oi! kompilacije koja sadržava legendarne bendove poput Stage Bottlesa, Reazione, The Opressed, Los Fastidios, Blaggers I.T.A., Opcio K-95 i mnogih drugih. Puna energije i brzine, ova kompilacija će vam se svidjeti jer sadržava različite vrste bendova, od snažnih Oi!, žestokih hardcore i surovih streetpunk, pa sve do rasplesanih ska veseljaka, a svi oni imaju istu parolu: "United against racism!". Isto vrijedi i za druga dva dijela kompilacije, koji na blog dolaze sutra, kad uhvatim nešto vremena. Uživajte! ;)

DOWNLOAD
V.A. - Class Pride World Wide 1

Napisao: Marin